Johtoryhmä

 


   

Eero Hautaniemi, s. 1965
kauppatieteiden maisteri
toimitusjohtaja

 

Eero Hautaniemi on toiminut Oriola-KD Oyj:n toimitusjohtajana yhtiön perustamisesta vuodesta 2006 lähtien. Vuosina 2004-2005 Hautaniemi toimi GE Healthcare Finland Oy:n toimitusjohtajana ja vuosina 2003-2004 GE Healthcare IT:n Oximetry, Supplies and Accessories -liiketoiminnan johtajana. Tätä ennen Hautaniemi on toiminut erilaisissa talousjohdon ja -hallinnon tehtävissä Instrumentarium-konsernissa Suomessa ja Yhdysvalloissa.

Hautaniemi on hallituksen jäsen Lassila&Tikanoja Oyj:ssä. Hautaniemi on myös GIRP Management Boardin jäsen ja GIRP Treasurer (GIRP = The European Association of Pharmaceutical Full-line Wholesalers).

 

 

 

 

   

Kimmo Virtanen, s. 1968
kauppatieteiden maisteri
johtaja, Lääkkeiden tukkukauppa, Suomi, Ruotsi ja Baltia
toimitusjohtaja, Oriola Oy
toimitusjohtajan sijainen, Oriola-KD Oyj

 

Kimmo Virtanen nimitettiin Oriola-KD Oyj:n Suomen, Ruotsin ja Baltian lääkkeiden tukkukaupan johtajaksi ja Oriola Oy:n toimitusjohtajaksi toukokuussa 2012. Hän aloitti Oriola-KD Oyj:n talous- ja rahoitusjohtajana vuonna 2006. Virtanen siirtyi Oriola-KD:n palvelukseen Componenta Oyj:n talousjohtajan (CFO) tehtävistä, joissa hän toimi vuosina 2003–2006. Ennen tätä Virtanen työskenteli Danisco Sweetenersin talousjohtajana Iso-Britanniassa ja Suomessa vuosina 1999-2003 ja Cultor-konsernin talousjohdon tehtävissä vuosina 1995-1999.

 

 

Tuomas Itkonen    

Tuomas Itkonen, s. 1968
kauppatieteiden maisteri
CFO 

 

Tuomas Itkonen nimitettiin Oriola-KD Oyj:n talous- ja rahoitusjohtajaksi marraskuussa 2012. Itkonen siirtyi Oriola-KD:n palvelukseen Alma Media Oyj:n talous- ja rahoitusjohtajan tehtävästä. Tätä aiemmin Itkonen on työskennellyt Altia Oyj:n talous- ja rahoitusjohtajana 2006–2008 ja talouden johtotehtävissä Nokia Networksilla vuosina 1993–2006.

 

 

Jukka Mäkelä    

Jukka Mäkelä, s. 1963
kauppatieteiden maisteri
kehitysjohtaja

 

Jukka Mäkelä aloitti Oriola-KD Oyj:n kehitysjohtajana huhtikuussa 2013. Tätä ennen hän työskenteli Aedi Oy:ssä osakkaana ja toimitusjohtajana. Aiemmin Mäkelä on työskennellyt Accenturessa vuosina 1990-2011 konsulttina, Suomen kauppa- ja teollisuustoimialasta vastaavana toimialajohtajana ja partnerina. 

  

 

Konstantin Minin    

Konstantin Minin, s. 1974
lääkäri
johtaja, lääkkeiden vähittäis- ja tukkukauppa  

Konstantin Minin nimitettiin Oriola-KD Oyj:n Venäjän lääkkeiden vähittäiskaupan johtajaksi maaliskuussa 2012 ja Venäjän lääkkeiden vähittäis- ja tukkukaupan johtajaksi joulukuussa 2013. Tätä aiemmin Minin toimi Oriola-KD:n Venäjän vähittäiskaupan Stary Lekar- ja 03 Apteka -apteekkiketjujen kaupallisena johtajana. Minin on aikaisemmin työskennellyt venäläisen Rive Gauche -kosmetiikkaketjun varatoimitusjohtajana vuosina 2008-2010 sekä muissa vähittäiskaupan johtotehtävissä Venäjällä vuodesta 2002 alkaen.

 

 

 

Lars Birkeland     

Lars Birkeland, s. 1964
kauppatieteiden maisteri
johtaja, lääkkeiden vähittäiskauppa, Ruotsi
toimitusjohtaja, Kronans Apotek

 

Lars Birkeland aloitti Oriola-KD Oyj:n Ruotsin vähittäiskaupan johtajana, Kronans Droghandel AB -apteekkiketjun (nyk. Kronans Apotek) toimitusjohtajana tammikuussa 2012. Aikaisemmin Birkeland työskenteli norjalaisen Apotek 1 -apteekkiketjun toimitusjohtajana. Birkelandilla on yhdentoista vuoden kokemus lääkkeiden vähittäis- ja tukkukaupan liiketoiminnasta Tamro-konsernissa ja yli kymmenen vuoden kokemus vähittäiskaupasta Yhdysvalloissa. 

 

 

Teija Silver    

Teija Silver, s. 1964
kauppatieteiden maisteri
henkilöstöjohtaja

 

Teija Silver nimitettiin Oriola-KD Oyj:n henkilöstöjohtajaksi lokakuussa 2006. Hän siirtyi Oriola-KD-konserniin GE Healthcare Finlandin henkilöstöjohtajan tehtävistä. Tätä aiemmin Silver on toiminut muun muassa Nokia Networksissa henkilöstöjohtajana ja henkilöstöpäällikkönä.

 

Hallitus nimittää konsernin johtoryhmän jäsenet. Johtoryhmä kokoontuu säännöllisesti käsittelemään koko konsernia koskevia asioita. Johtoryhmä ei ole päätöksentekoelin vaan se avustaa toimitusjohtajaa konsernin strategian toteuttamisessa ja operatiivisessa johtamisessa sekä edesauttaa koko konsernia koskevan informaation välittymistä konsernin sisällä.

 

Oriola-KD-konsernin johtoryhmän muodostavat 20.11.2013 alkaen:

 

  • Eero Hautaniemi, toimitusjohtaja
  • Lars Birkeland, johtaja, Ruotsin lääkkeiden vähittäiskauppa
  • Tuomas Itkonen, talous- ja rahoitusjohtaja
  • Konstantin Minin, johtaja, Venäjän lääkkeiden tukku- ja vähittäiskauppa
  • Jukka Mäkelä, kehitysjohtaja
  • Teija Silver, henkilöstöjohtaja
  • Kimmo Virtanen, johtaja, Suomen, Ruotsin ja Baltian lääkkeiden tukkukauppa

 

Laajennettu johtoryhmä  

Johtoryhmän lisäksi konsernissa toimii laajennettu johtoryhmä, johon kuuluvat johtoryhmän jäsenten lisäksi konsernitoimintojen johtajat: lakiasiat, talous, tietohallinto, logistiikka ja laatu sekä rahoitus- ja sijoittajasuhteet.

 

Lisätietoja johtoryhmän taloudellisista etuuksista löydät palkka- ja palkkioselvityksestä ja yhtiön tilinpäätöksestä.