Liiketoiminta

Oriola-KD harjoittaa lääkkeiden vähittäiskauppaa eli apteekkitoimintaa Ruotsissa ja Venäjällä sekä lääkkeiden tukkukauppaa ja jakelua Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä ja Baltian maissa. Lisäksi yhtiöllä on terveys- ja hyvinvointituotteiden markkinointiliiketoimintaa Suomessa ja Baltian maissa.

 

Oriola-KD:n liikevaihto vuonna 2013 oli noin 2,6 miljardia euroa, josta Ruotsin lääkkeiden vähittäis- ja tukkukaupan osuus oli noin 46 prosenttia, Venäjän lääkkeiden vähittäis- ja tukkukaupan noin 38 prosenttia ja Suomen ja Baltian lääkeiden tukkukaupan osuus noin 16 prosenttia. Liikevaihdosta noin 30  prosenttia tuli vähittäiskaupasta ja 70 prosenttia tukkukaupasta. Oriola-KD:n liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä vuonna 2013 oli 29 miljoona euroa, josta vähittäiskaupan osuus oli noin 55 prosenttia.

 

Oriola-KD toimii tehokkaana ja luotettavana kanavana lääkevalmistajien ja kuluttajien välillä.   

 

Oriola-KD toimittaa lääkkeitä, palveluita ja tietoa monipuoliselle asiakaskunnalleen – lääkkeiden ja kuluttajatuotteiden valmistajille, sairaaloille, eläinlääkäreille, päivittäistavarakaupoille sekä apteekeille ja niiden asiakkaille.

 

Oriola-KD:n tehtävänä on varmistaa, että lääkkeet ja terveydenhuollon kuluttajatuotteet käsitellään ja toimitetaan perille muuttumattomina oikeaan aikaan ja paikkaan.Liiketoiminta

  • Lääkkeiden tukkukauppa
  • Lääkkeiden vähittäiskauppa
  • Consumer Health

 

Toimintaympäristö