Ympäristövastuu

Oriola-KD:n tavoitteena on huomioida ympäristö kaikessa toiminnassa ja minimoida ympäristön kuormitus. Yhtiön liiketoiminnan merkittävimmät ympäristövaikutukset aiheutuvat kiinteistöjen ylläpidosta, lääkekuljetuksista sekä pakkausjätteestä.

 

Oriola-KD pyrkii vähentämään jakelussa syntyvää pakkausjätteen määrää kuljettamalla lääkkeet apteekkeihin kierrätettävissä muovilaatikoissa Suomessa ja Ruotsissa. Kuljetuspäästöjä on pystytty pienentämään lääkejakelun logistisella hallinnalla ja optimoinnilla. Uusissa kiinteistöhankkeissa kiinnitetään huomiota energiatehokkuuteen ja minimoidaan energiankäyttö.

Oriola-KD:n tavoitteena on huomioida ympäristö kaikessa toiminnassa ja minimoida ympäristön kuormitus. 

Tärkeä ympäristövastuullisen toiminnan osa-alue on lisäksi lääke- ja muun ongelmajätteen lajitteleminen ja hävitettäväksi toimittaminen viranomaisten hyväksymin menetelmin. Kronans Droghandel -apteekeissa Ruotsissa asiakkaat voivat palauttaa ilman korvausta lääkejätteitä apteekeissa sijaitseviin keräyspisteisiin. Oriola-KD käsittelee apteekeista palautuvat lääkkeet kontrolloidusti ja toimittaa ne asianmukaisesti hävitettäväksi.Vastuullinen kumppani

Oriola-KD pyrkii vähentämään pakkausjätteen määrää kuljettamalla lääkkeet apteekkeihin kierrätettävissä  muovilaatikoissa Suomessa ja Ruotsissa. Kuljetuspäästöjä on pystytty pienentämään lääkejakelun logistisella hallinnalla ja optimoinnilla. Uusissa kiinteistöhankkeissa kiinnitetään huomiota energiatehokkuuteen ja minimoidaan energiankäyttö.